Om medier og kommunikasjon og utveksling

Fikk et spørsmål, om jeg kunne fortelle litt om hvordan jeg fåt året godkjent selv om jeg går media. 

Først pratet jeg med rådgiveren min på skolen, og hun sa at det var fullt mulig å få det godkjent selv om jeg går media. Så lenge jeg får minst 20 timer med mediefag i uken. Man får jo selvfølgelig ikke de samme mediefagene, som mediekommunikasjon, mediedesign, etc. Andre fag jeg trengte var minst to timer gym, U.S history, og engelsk. Også må jeg ta eksamen i norsk når jeg kommer hjem, siden jeg ikke får norsk dette året. 

Explorius, organisasjonen jeg reiser med, kan ikke sørge for at du får fagene du trenger, men jeg tror de fleste skolene i usa har datafag, og sånt, siden man velger hele timeplanen sin selv. 

Mediefagene jeg har heter Digital Photography, som jeg tar over nettet to timer om dagen, Graphic Design, og art. Art tar jeg fordi vi gjør mange av de samme tingene som vi gjør i medieproduksjon (?). Tror det er medieproduksjon værtfall. 

Og rådgiveren og rektoren hjalp meg sånn at jeg fikk søkt om stipend, de skrev et brev til lånekassen, der det stod at jeg får året godkjent hvis jeg får de fagene jeg trenger, også sendte jeg det brevet til lånekassen sammen med søknaden min. Og hvis du skal være så uheldig å ikke få det godkjent, så blir pengene omgjort til et lån. Men du får det nok sannsynligvis godkjent, skolen min i Norge har vært veldig flink å hjelpe meg slik at jeg får det godkjent. 

Er glad for at jeg valgte media, for jeg slipper å ta matte og biology/chemistry, som jeg hadde måttet tatt hvis jeg gikk allmenn. Skoledagen er mye morsommere, og jeg har ikke i nærheten så mye lekser som vennene mine som har de fagene. 

Jeg vet at de har medieskoler i England, og med explorius kan du betale ca 50 tusen ekstra, og da får du velge skole selv, og da kan du jo sørge for at du kommer til en skole med fagene du trenger, men stipendet fra lånekassen er jo bare på ca 50.000, så da må du betale mye selv. 


Lykke til, håper du får dratt, for det blir et fantastisk år!


  3 kommentarer

Postet av:
Tusen takk for hjelpen!!!! :-D
28.sep.2011, 21:26
Postet av:
Har snakket med rådgiveren og får det ikke godkjent. I følge han kan vi heller ikke reise ned der, og ta stipendet som lån dersom det ikke blir godkjent. Vi kunne heller ikke reise til new zealnd hvor de har skole for medie fag og du får selv velge skole, fordi han ikke vet hvordan mediefagene er der nede...
29.sep.2011, 15:59
Postet av: Elisabeth
Anonym: hm, så rart. du kan jo si at han kan ringe rådgiveren min :-) så kan kanskje hun fortelle hvordan vi har gjort det.. for meg hadde det ingenting å si om hvordan mediefag det var, så lenge det hadde med media og gjøre. Hvis ikke kan du jo gå vanlig påbygging 3 året, og ta mediefagene for andreåret da. eller gå påbyggingen før andreåret, det var også en mulighet for meg hvis jeg ikke fikk mediefagene. Kan du ikke sende meg en mail, er litt vanskelig når du er anonym! elisabeth.l1es@live.com
29.sep.2011, 19:33
URL: http://ellemy.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

Navn:


E-post:


Bloggadresse:
Husk meg?

Er en jente på 17 år, er på utveksling i Plains, Montana dette skoleåret. Før jeg kom hit gikk jeg Medier og Kommunikasjon ved Stangnes Videregående skole. Blogger om hverdagen min her i usa! Har også verdens beste kjæreste som venter på meg hjemme i Norge <3

arkiv


Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011
Mars 2011
Februar 2011
Januar 2011
Desember 2010
November 2010

kategorier


Andre utvekslingsstudenter
Hverdag
Mitt utvekslingsår
Søknadsprossessen

lenker


hits