Andre skoledag overstått!

Våkna klokken to i natt av verdens teiteste mareritt, så jeg var kjempetrøtt når jeg våkna i morges. Andre skoledag gikk greit, og tror ikke det blir så ille med gym hver dag. Har annerledes gym enn alle de andre, jeg er den eneste junioren i gymklassen, og resten er freshmen.. jippi, men det er morsomere enn vanlig gym i værtfall. I dag hadde vi Yoga, og det er faktisk ganske slitsomt, jeg som trodde yoga var bare avslapning.

Kan jo fortelle dere om timeplanen min, nå som jeg har fått den i orden. Dagen starter med Study Hall, der jeg gjør hva jeg vil. Så har jeg English 12, sammen med seniorene. Tror jeg er den eneste Junioren der også. Deretter har jeg Art, det er ganske gøy, og i den klassen er vi 3 elever, mens i en av de andre art klassene er det rundt 40 elever, så jeg hadde flaks med den. Etter jeg har hatt art skal jeg ha noe som heter Digital Academy, bytta til det idag, og det starter ikke før neste torsdag. Det er iværtfall et databasert skolefag, og det faget jeg har valgt er et eller annet med Photography. Etterpå er det lunsj, og skolelunsjen er faktisk ikke så verst. Etter lunsj har jeg Graphic Design, det er også gøy.. Etterfulgt av Get FIt!, som er gymmen min, og på slutten har jeg U.S History. Og dette gjør jeg hver dag.. Veldig uvant å ha den samme timeplanen hver dag.

I morgen skal jeg kanskje på cheerleadingmøte etter skolen, for å se om jeg har lyst til å begynne med det. Og i helgen er det County fair, og da skal vi blandt annet på rodeo, og jeg og noen venner skal dra på tivoli. Og på søndag selger dem dyr på fair'en, og da tror jeg vi skal kjøpe en gris!

 


Hadde det ikke vært for Pingu og Teddy i natt, så hadde jeg nok ikke sovnet etter marerittet.

Nå skal jeg chatte litt på facebook, før jeg skal legge meg.

Og forresten, blir kjempeglad hvis dere legger igjen en kommentar når dere er her inne! For jeg har en good del lesere, men veldig få kommentarer, og det blir morsommere å blogge hvis jeg faktisk får kommentarer! 

Første skoledag overstått

Da var første skoledag overstått, og jeg gleder meg allerede til skoleåret er over! Var utrolig kjedelig, og vi hadde ingenting å gjøre idag, men ikke tale om at vi fikk gå før timene var over.. Den ene timen satt vi bare i gymsalen uten å gjøre noe i 40 minutter. 

Er ikke helt fornøyd med fagene, har sånn ett eller to fag som jeg faktisk liker. Og gymmen jeg har heter Get Fit!, og der er jeg den eldste og alle ser ut som de går i 6. klasse. Tror jeg må få bytta den..  Fikk heller ikke noe særlig med venner idag, hadde bare to fag med de jeg ble kjent med, mens de andre fagene har jeg med småunger eller seniorer, også måtte jeg bytte bort det ene av de fagene jeg har med dem.. 

Får håpe det blir likar i mårra.. Har ingen bilder fra dagen, holder på å dø av trøtthet nå, blogges senere!Lil Wayne ft. Bruno Mars-Mirrors

Første skoledag i morgen

I dag spiste vi amerikanske pannekaker til frokost, med sirup på. Litt etter frokost dro Matt for å hente båten, vi skulle egentlig være med, men vi dro heller for å se på skolen. Så det gjorde vi mens han var borte :-) 

Da vi kom hjem fra skolen satte jeg meg litt på internett oppe på kjøkkenet, og Dana kom å satte seg sammen med meg. Så jeg fortalte henne om språket, og alle de forskjellige dialektene. Hadde på en måte en "Norsktime", også prøvde hun seg på å si Laurbærblad, men r'ene var veldig vanskelige. Så vi fikk oss en god latter!
Vi bestilte forresten også et vaffeljern fra ebay, sånn at jeg kan lage vafler til dem :-)

 Senere dro vi ut å ridde på hestene. Og det var kjempegøy! Litt annerledes enn når jeg har vært med mamma i stallen og hun har leid hesten mens jeg har ridd. Salen var også helt annerledes, og man "styrte" hesten på en helt annen måte. Men når jeg kom inn i det var det kjempegøy! Og hesten jeg red, Baxter, var kjempeflink og  gjorde akkurat som jeg ville. 

Og i morgen starter skolen, tror jeg skal ha gym hver dag, så det blir noe nytt. Kan legge ut timeplanen min i morgen :-)

Også har jeg endelig fått en telefon som funker! Kjøpte et prepaid simkort på fredag når jeg kom hit, men det var ikke dekning her. Så nå har jeg fått låne Dana sin gamle telefon, den er kjempekul, hadde alltid lyst på en sånn når jeg var mindre, fordi de alltid hadde sånne i filmer og tv-serier. Kan i værtfall tekste så mye jeg vil her, også koster det 25 cent å sende til utlandet, og 20 cent for å motta fra utlandet. Og det er jo helt greit :-)

Vet at blogginnlegg uten bilder er utrolig kjedelige, men har prøvd kjempemange ganger nå å laste opp bildet av meg og hesten, men det laster opp 30% og så klikker det, så det får komme i morgen, holder på å sovne her jeg sitter. God natt!

 

Middag med familien

I dag kom foreldrene til vertsmor for å spise middag med oss. Vi leste i boken om Harstad, og jeg fortalte en del om der jeg kommer fra. 

Faren til Dana hadde gledet seg såå til lutefisk, så han ble ganske skuffet når jeg fortalte at jeg ikke liker lutefisk. De fikk også smake på brunosten og sjokoladen jeg hadde med, og utrolig nok likte dem brunosten! Spesielt foreldrene til Dana. Hadde ikke trodd det, jeg liker det ikke selv engang.

I morgen skal vi kanskje til Flathead Lake for å hente båten, og for å møte foreldrene til Matt, før de drar til Arizona hvor de bor om vinteren.  Nå skal jeg legge meg, så jeg legger ut bilder og sånt i morgen :-) God natt!

Bilder

Her kommer noen bilder av huset, hagen og dyrene!

Hunden Sig
Rommet mitt!

Badet mitt.

 

Har det kjempefint her, og det er utrolig varmt ute, rundt 35 grader tror jeg det stod. Vi har akkurat vært ute å gått en tur, og senere i kveld kommer familien til vertsmor for å spise middag med oss :-)

Vertsfamilien min!

Ble hentet av Matt og Dana på flyplassen i Missoula, og så shoppet vi, ordnet dem nye telefoner, og jeg fikk et simkort med amerikansk telefonnummer. Ble også introdusert til en jente som skal gå på skolen min, men hun skal være sophomore, så vi får ingen fag sammen, dessverre.

Etter at vi hadde vært på matbutikken kjørte vi til Plains, og jeg så en liten bjørn som vi kjørte forbi! Også sovnet jeg resten av veien.. Før vi dro hjem til huset stoppet vi på jobben til Matt for å hente den ene hunden, Sig. Hun er så skjønn!

Huset og hagen er utrolig koselig! Og de hadde til og med hengt opp et norsk flagg på verandaen sin! Er utrolig fornøyd med familien, for de er så utrolig hyggelige!!! Haha, rotete innlegg, I know. I morgen skal jeg ta noen bilder av huset og sånn, hvis noen vil se?

God natt, blogges i morgen!

Jeg har løpt 12 blocks i New York for å kjøpe donuts...

Dagen begynte med hotellfrokost, etterfulgt av sightseeing downtown i Manhattan. Da vi dro fra hotellet var det litt overskyet, og kjempevarmt og klamt ute. Men da vi kom til Wall Street begynte det å pissregne! Tror aldri jeg har sett så ille regnvær før! 

I tillegg til Wall Street var vi i Brooklyn, SoHo, Chinatown, Staten Island, Little Italy,  Broadway, Ground Zero, der dem driver og bygger det nye World Trade Center,  også husker jeg ikke mere.

Vi tok også fergen til Staten Island, slik at vi fikk kjørt forbi Frihetsgudinnen, synes det var litt dårlig at vi faktisk ikke fikk dratt til Ellis Island for å se på den, siden vi først er i New York.

Da vi hadde fritid dro Cecile, Marie og jeg og shoppa i SoHo, og i Chinatown. Var utrolig lett å prute i Chinatown, til og med lettere enn i syden! Man trengte bare å se på noe inne på butikkene, så satte dem ned prisen. 

Fant ikke noe særlig med klær som vi likte,  og kom nok en gang fram til at amerikanere har veldig veldig annerledes stil enn i Norge. Klarte ikke engang å finne en joggebukse som vi likte. 


Nye World Trade Center


Dritvær

Det morsomste med dagen må jo være at vi skulle finne Dunkin' Donuts, 40 min før vi skulle møte bussen for å dra hjem. Det var jo kjempelangt unna, så vi måtte løpe tilbake til bussen. I 30 grader, og fortauene var fulle av folk, som ikke flyttet seg når vi kom løpende med esken med donuts inni. Kosta bare 8 dollar for 12 donuts, sykt billig.

Sånn så vi ut når vi løp..Og her er det jeg har kjøpt idag, deksel til iPod, Escada parfyme, tror den er fake, og en New York t-skjorte (Som jeg forresten fikk hos Marie!)


Også ugleøredobber, uglesmykke, øglepiercing, og et par andre øredobber. Har forresten fått enda et annet kallenavn, nemlig Ugla.


Og slik ser rommet vårt ut nå.

Skal snart pakke, og siden vi skal opp så tidlig i morgen skal vi døgne. Får nok å gjøre værtfall, har jo tross alt 12 donuts som må spises opp!

Dag 1 i New York

I dag var det tidlig opp for å spise frokost, for vi skulle komme oss tidlig til Manhattan for sightseeing. 
Fikk se husene der kjendiser som Steven Speilberg, Ashton Kutcher, Tom Hanks og mange fler. Har også vært i Central Park, Rockefeller Center, Empire State Building, og masse meer. Og i morgen skal vi downtown Manhattan, for idag har vi vært uptown. Tror jeg værtfall...

 

Etter vi var ferdig med sightseeing fikk vi gå i fem timer for oss selv, og den tiden brukte vi på å gå nedover 5th avenue og se i butikkene. Ble ikke så mye shopping på meg, for det var nesten bare dyre butikker der. Men her er det jeg kjøpte: 


Tre par sokker, ekstern harddisk, iPhone 3G, og Lil Wayne t-skjorte.
Sur, men sjååå Empire State Building!!!!!

Nå chiller vi bare på hotellrommet, regner med vi legger oss snart for å bli klar til en ny runde med sightseeing!

Kommet fram i New York!

Amerikansk tid: 21:00
Norsk tid: 03:00 

Nå har vi endelig kommet fram i New York. Har ikke fått gjort så mye, siden hele dagen har gått til reising, og venting. Det har også vært jordskjelv i Virginia idag, og det kjentes visst i DC, Boston, North Carolina, og til og med her. Noen av jentene på campen sa at de kjente det når vi stod i passkontrollen. 

Flyturen var laang, og hadde det ikke vært for at det var en skjerm man kunne spille spill på, blandt annet tetris, eller at hun dama jeg satt sammen med var så morsom, så hadde det gått enda saktere. Cecilie, meg og Marie.

Jeg og Marie deler rom, hun er også Nordlending, så det er ganske greit! Har forresten klart å få kallenavnet "Harstad"...

Har ikke tatt så mange bilder idag, siden det ikke var lov å ta bilder der vi tilbrakte mesteparten av dagen. Men i morgen blir det masse bilder, for da skal vi nemlig på sightseeing i New York, så stay tuned!

Godt å tenke på at jeg ikke begynner på skolen i morgen!

Ser folk har begynt å skrive på facebook om hvor forferdelig det er at sommerferier er over i morgen osv. Heldigvis har jeg ferie en uke til, og den skal tilbringes i Oslo, New York og i Plains der jeg skal bo :-)

Ellers har jeg sovet i min egen seng for siste gang på ti måneder, for i natt skal jeg sove hos kjæresten, bestemor kommer på besøk for å si hadet, og jeg er nesten ferdigpakket. Eneste jeg har igjen å gjøre før jeg drar, er å skrive ned alt av telefonnumre til vertsfamilien, organisasjonen, kontaktpersonen min etc. Og å oversette karakterene mine. 

 

Og på tirsdag går turen hit: 
New York, New York!

Fått flybillettene!

Endelig har jeg fått flybillettene! Reiser først til Oslo på mandags kveld, klokken 19.50. Og på tirsdags morgen skal jeg møte resten av de som skal på campen i New York klokken halv ni, også går flyet til New York klokken 11.05. Vet ikke når vi er i New York, for det var en feil på billetten min fra Oslo til Newark, så den kommer vel i morgen eller noe. 

Drar fra Newark til Chicago klokken 07.00 på fredags morgen, og deretter går turen til Missoula klokken 09:44. Der blir jeg vel hentet av vertsfamilien :-) Nå skjer det virkelig! Har hatt lyst til dette siden fjerdeklassen, da jeg fikk et blad for sts med i topp, og fant ut at man faktisk kunne gå på skole i utlandet, og nå, åtte år senere skjer det! 

Har også pakket helt ferdig, og jeg har faktisk klart å få med meg alt jeg ville. Mangler bare å kjøpe siste del av gaven til vertsfamilien :-) 

 

Får ikke lastet opp noen bilder nå, for nettet er så tregt. 

Lucky day!

Stakk ned på butikken for å handle og møte kjæresten tidligere idag, fant ut at jeg skulle pante noen flasker i samme slengen. Fikk valget mellom å gi pengene til Røde Kors, og være med i trekningen om pengepremier, eller å bare ta pengene selv.
Tenkte at Røde Kors sikkert trengte de 18,50 mer enn meg, så jeg trykte på knappen for Røde Kors. Sannelig vant jeg 500 kroner!  


Når jeg skulle ut å rope på katta fant jeg denne ekle krabaten. Snakk om flaks! (Eller ikke)
Må nok sende Håkon ut for å finne den og knuse den før vi legger oss, tanken på at den tingen der er løs kommer til å holde meg våken i natt! Synes edderkopper er dritekle, og har faktisk blitt bitt flere ganger når jeg har sovet i telt etc. Selv om de bare biter når de føler seg truet, kanskje jeg ser truende ut mens jeg sover? 

Nå skal vi se enda en episode med Frustrerte Fruer, vi har fått heelt dilla! 


Er du redd edderkopper? 
Har du noen ganger vunnet noe? 

Lite blogging

Grunnen til at jeg ikke har blogget noe særlig i det siste er at det skjer lite her hjemme. Har fått avreisedato, reiser den 23, altså på tirsdag. Får være med til New York likevel. 

Ellers har jeg mailet masse med vertsfamilien, og til og med skypet med dem! Gleder meg kjempemasse til å treffe dem, de virker kjempehyggelige! Ellers har jeg fått vite at jeg får eget rom, med eget bad til. De har også bestilt adapter til meg. Og Matt (vertsfar) fortalte at det hadde kommet en jente inn på Hardwarestore'n som han jobber på, og eier, som også skal være Junior, og da hadde han fortalt om meg :-) Så hun kommer nok til å vise meg rundt første skoledag, og hjelpe meg med å finne klasserommene, og det høres jo bra ut. Fikk også se den ene hunden deres når vi skypet. Gleder meg!! 

Har forresten også pakket kofferten, har bare håndbaggasjen igjen. Heldigvis veide den under 20 kilo, og jeg har fått med meg nesten alt jeg vil :-)

Nå skal jeg og kjæresten se en film, Session 9 heter den. Gleder meg! Har kjempehøye forventninger, og håper den skremmer meg litt! Elsker grøssere.Har du sett Session 9?

Koselig kveld med kjæresten

Har hatt en kjempekoselig kveld sammen med kjæresten! Er alene hjemme, så vi har kost oss med taco, godterier, frukt, og film.

Etter vi hadde spist taco og sett en halv film, gikk vi ut for å se på solnedgangen, uheldigvis rakk vi den ikke fordi vi måtte legge på sengetøy og rydde opp etter maten først, men det var koselig likevel!

 

Håkon fant seg en sykkel i en grøft

Og når vi kom hjem så vi resten av filmen, spiste godteri og frukt, og nå er det natt! God natt

 

 

NY HEADER

Marie var så snill å lage meg en ny header! Hun er kjempeflink å lage headere, sjekk ut bloggen hennes her!Hva synes du om headeren?

Misforståelse ang. vertsfamilen

Haha, misforstod litt av det områderepresentanten min sa. Hun sa at de hadde hatt en elev i Hot Springs i fjor, og at det var kjempehyggelig. Og derfor regnet jeg med at jeg skulle dit. Men det skal jeg altså ikke. Skal bo i en by som er 20 minutter unna, som heter Plains. Der er det litt flere innbyggere, ca. 2000. 

Har også prata litt med vertsfamilien, de har aldri vært vertsfamilie før, også har de hester, kyr og en hund :-)
En del av familien til vertsmor bor i Hot Springs, så jeg regner med at vi kommer til å dra dit flere ganger i løpet av året. Har også fått vite at jeg sannsynligvis drar i neste uke, den 18. Og da går jeg glipp av soft landing campen.

 

Gleder meg utrolig masse til å dra!  De har tenkt å ta meg med på båtturer, kayaking, hytteturer, og rodeo! 

 


Her er et bilde av byen som jeg fant på google :)


Litt av Lake Flathead 

 

Angående photoshopping

Haha, fikk en kommentar der det stod "Rolig på photoshoppinga på nest siste bildet, liksom........." 

Har ikke brukt photoshop, kan faktisk ikke retursjere bilder i Photoshop. Men det nye kameraet har sånn "sminke-effekt", og noen ganger tar det litt hardt i. Her er noen eksempler på bilder med "Sminke-effekt": 

 Så da vet du det, anonym, at jeg ikke retursjerer bildene mine :-)

JEG HAR FÅTT VERTSFAMILIE!

I dag dro vi til byen for å veksle en femtidollar lapp, og siden vi var i byen bestemte vi oss for å stikke på Egon å spise pizzabuffet. Og da jeg skulle "sjekke inn" på Egon på facebook, sjekket jeg likesågjerne bare alt på facebook, og da hadde jeg fått en vennefårespørsel, og enn veggmelding.

Det var altså områderepresentanten min som hadde lagt meg til, og hun skrev på veggen min at jeg hadde fått familie, og at jeg skulle bo i Hot Springs, Montana. Der bor det ca. 500 stykker.  Må innrømme at jeg ble litt småskuffet når jeg så at jeg skulle bo i Montana. Men nå som jeg har funnet ut mer, tenker jeg at det kunne ikke blitt bedre! Har ikke hørt noe fra Explorius enda, så jeg vet ikke noe mer enn det områderepresentanten min har fortalt, men de er 35 og 38 år, og moren jobber som førskolelærer, mens faren er "businessman" og basketballtrener. Høres jo helt perfekt ut for meg! Har også funnet ut at skolen har fagene jeg trenger. Eneste jeg mangler nå er visum og avreisedato :-)

 

Fant dessverre ikke noe særlig med bilder av byen på google :-/ Men her er noen bilder som kom opp når jeg søkte på Montana; 


Det er jo kjempefin natur i Montana! Jeg kan nesten ikke vente med å finne ut mer om familien! Regner med jeg hører fra Explorius i morgen :-) Kommer med mer informasjon når jeg vet mer 

 

Er bare så glad nå! :-D

 

Oslo; dag 2

Dro å bytta kameraet jeg kjøpte igår, for bildene ble ikke noe bra. Hadde egentlig tenkt å kjøpe et annet, men mannen i butikken overtalte meg til at det andre var bedre. Vel, det var det overhode ikke! Fikk i hvertfall det søte rosa kameraet jeg ville ha, og er kjempefornøyd foreløpig :-)

 Etter at vi hadde vært på Ullevål og byttet kameraet, dro vi til byen, kikket i noen butikker på Karl Johan. Men da vi nesten var kommet til slottet ble minnet på kameraet fullt, så vi bestemte oss for å dra til Mortensrud (der vi bor) for å bytte fra de nye skoene våre, og å hente minnekortet. Kan jo ikke dra på slottet uten kamera!

Ellers har vi vært skikkelig turister, og tatt masse bilder av alt mulig. Er lenge siden jeg har vært i Oslo, og Håkon har aldri vært her. Fikk også ordnet konvolutt, frimerker og 140$ til ambassaden på mandag.

Slik ser rommet vårt ut nå. Må vel kanskje rydde litt, før det er kveldsmat, og kanskje en liten kveldstur.


Har du vært i Oslo før

Shopping i Oslo=Mye for pengene

I dag dro jeg og kjæresten med førsteflyet til Oslo. Jeg stod opp klokken to i natt, så jeg er helt utkjørt nå!

Vi har shoppa helt siden vi kom hit, og jeg vil tørre å påstå at vi har fått mye for pengene. Fikk blandt annet kjøpt oss sko som egentlig kostet 800++ for 99 per par! Nå er jeg en lykkelig eier av tre nye par sko :-)

 

Kan legge ut bilder og sånt senere, skal slappe av litt nå, før vi skal finne på noe :)

 

Jeg har bursdag!

Idag har jeg bursdag! Og jeg har så mange planer, skal til kjæresten nå snart å vekke han. Så skal vi spise, ordne oss, og kanskje se noen episoder av frustrerte fruer, før vi drar på elkjøp, og deretter til byen.

 

Har mad vondt i ryggen, for jeg låner bort senga mi til onkel, så jeg sover i søsteren min sin seng, som er steinhard, bokstavelig talt. Kanskje kjæresten er snill og masserer meg siden jeg har bursdag, teheheheeh.

 


Sånn ser jeg ut akkurat nå, sovehår og sminkefri.


 

Alt klart

Nå har jeg gjort alt jeg kan gjøre på utvekslingsfronten foreløpig. Har funnet frem alle papirene jeg skal ha med meg på ambassaden på mandag, ordnet sånn at jeg får flyttet skoleplassen min til USA, funnet frem koffert til Osloturen på fredag, og jeg har funnet frem kofferten jeg skal ha med til USA. Eneste som mangler nå er vertsfamilien! Håper at det skjer noe snart, for nå begynner jeg å bli lei av å vente.

 

Har vært sløv med kamera i det siste, men digitalkameraet mitt er ødelagt, og det er så stress å drasse med meg speirefleksen over alt.


Er en jente på 17 år, er på utveksling i Plains, Montana dette skoleåret. Før jeg kom hit gikk jeg Medier og Kommunikasjon ved Stangnes Videregående skole. Blogger om hverdagen min her i usa! Har også verdens beste kjæreste som venter på meg hjemme i Norge <3

arkiv


Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011
Mars 2011
Februar 2011
Januar 2011
Desember 2010
November 2010

kategorier


Andre utvekslingsstudenter
Hverdag
Mitt utvekslingsår
Søknadsprossessen

lenker
hits