High School Drama

Til dere som har sendt meg epost med spørsmål, og diverse andre ting, så vil jeg bare si at jeg har lagd meg ny epostadresse. Den gamle hotmailen min sender ut virus, i tillegg til at jeg får så forferdelig mye spam, det siste var at jeg skulle få gratisprøve på elektriske sigaretter. Og mail fra twitter om at folk follower meg, har ikke twitter engang. Og siden jeg alltid får virus på hotmail, så tenke jeg at jeg skulle prøve ut gmail, så den nye eposten min er elisabeth.l1es101@gmail.com :-) 

Er forresten -12 grader ute idag, i går var det plussgrader, og dag har den sunket cirka 10 grader! 


Glemte kameraet hjemme, så det får gå med dette bildet fra i går.

Dana ringte moren til Angel i går, og spurte om hun kunne få være med oss til Missoula på fredag. Og moren sa at Angel var snill, så skulle hun se på det, så jeg skal ringe igjen i morgen, håper hun får lov. Hun er alltid snill, det er bare det at moren liker broren mye bedre, så han får alltid gjøre akkurat det han vil, og Angel får skylden for alt som går galt. Får bruke søtestemmen når jeg ringer i morgen! 

I tillegg har jeg fått oppleve litt av det berømte "high school dramaet", orker ikke å gå så mye inn på det, men det er mye baksnakking og falske rykter ute å går, ikke om meg, men av noen av vennene mine, og ryktene blir satt ut av noen andre av vennene mine, så jeg må liksom velge side, og blabla bla. Hvorfor kan ikke alle bare være venner?

Får sikker mye crap når jeg skriver dette, for jeg vet at det er mange på skolen som oversetter bloggen min. Ups.

I går dro jeg på min første "open gym", og fikk spilt litt basketball. Var veldig tungt å puste, på grunn av at jeg enda har bronkitt, og jeg hostet en god del, men det gikk seg til. Var uvandt å spille igjen, og her er det mye mer avansert, fordi de bruker forskjellige oppsett, masse screening, forskjellige typer forsvar, og mye mer, men det blir gøy når jeg kommer inn i det! Fikk også en ball i trynet når vi varma opp, så jeg har en blåflekk over øyet, donaldkul på øyenbrynet og et hovent kinnbein. Gøy.

Vi skal forresten dra til Missoula og bo på hotell fra fredag til lørdag, får fri fra skolen, og skal bruke både fredag og lørdag på shopping. Hotellet har hottub, basseng og vannsklier, gleder meg som en liten unge! Det vil altså si at jeg bare har denne skoledagen, og i morgen igjen før det er helg!

 

Nå skal jeg prøve å få gjort litt Digital Academy før det er lunsj med Angel og Ashlyne!

Hva skal du helgen? 

Happy Day/Stolt over meg selv

Hadde en crappy dag i går, ikke en bra start på uken! Fikk sovet i tre timer, var kvalm, hadde hodepine, noen drev å ringte meg annet hvert minutt, og telefonen min svarte automatisk, og den var på høytaler, så jeg satte meg på kontoret å prøvde å ordne det, fikk hjelp av en venn, og jeg fikk ordnet det. Og art klasserommet er kjempelangt unna, og du må gå opp en trapp for å komme dit, og da jeg var på toppen av trappen ringte klokken, og jeg kom inn på klasserommet like etter at klokken ringte. Læreren hadde ikke fått med seg at den hadde ringt en gang, og trodde det var lenge siden den ringte, derfor fikk jeg 15 minutter gjensitting. Fikk altså ikke tatt skolebussen, og måtte gå til jobben til Dana i snøstormen istedet. 

I tillegg til det måtte jeg holde tale i engelsken, både i dag og i går. Er faktisk ganske stolt over meg selv, det å prate foran klassen er det verste jeg vet, og det er ille nok på norsk. Trakk en lapp med et tema, og måtte ta det på sparket. Fikk "saving money", og utrolig nok gikk det kjempebra, til tross for hvor nervøs jeg var. og jeg fikk klassen til å le opp til flere ganger på det lille minuttet jeg måtte prate i. Og idag holdt jeg tale om en artikkel, og det gikk også kjempebra. Det neste vi skal gjøre er demonstative speech, der vi altså skal demonstrere noe.


Detention. Var egentlig ikke så ille, måtte ikke skrive noe på tavla 200 ganger, og jeg fikk ikke spank. Fikk egentlig gjøre hva jeg ville. 


Slik så det ut på veien til førskolen der Dana jobber i går. Det snødde skikkelig! Men det vises ikke så godt fordi jeg hadde feil innstilling på kameraet.


Slik så det ut i hagen da vi kom hjem.

Nå har jeg akkurat vært på førskolen å hentet litt lunsjpenger. Skal ut å spise sammen med Ashlyne og Angel. Gleder meg til  å tilbringe tid med Angel. Hun får nemlig ikke lov til å dra på besøk til noen, og hun må komme rett hjem etter skolen hver dag og gjøre husarbeid, mens broren hennes får gjøre akkurat det han vil, selv om hun er noen mnd. eldre. Det er synd, for jeg skulle virkelig ønske vi kunne gjøre ting sammen, for hun er kjempegrei og morsom å være sammen med. 


I dag er været kjempefint, og jeg skal spørre Ashlyne eller Angel om jeg kan få ta bilde av dem til denne ukens fotoprosjekt. 

Slik ser jeg ut idag, for dere som måtte lure.

Nå er det snart lunsj, og jeg gleder meg til å spise på "the circle" sammen med gode venner! :-)
Ha en fin dag! 

Oppdatering

Har vært en kjempedårlig blogger i det siste. Har fått bronkitt, og har sovet masse, og ikke orket å blogge. Derfor kommer jeg med en liten oppdatering om hva jeg har gjort siden sist. 


Har vært i Hot Springs sammen med vertsfetterne mine, Tibb og Holden


På fredag kom områderepresentanten og hentet meg og Filip og tok oss til Thompson Falls for å spise lunsj, der var vi sammen med Rafael fra Brasil, Maria fra Norge, og venninnen til Maria. Det var kjempekoselig! Har fått god kontakt med han fra Brasil, og jeg har møtt vertsfamilien hans, for de er venner av min vertsfamilie.Maria, Rafael, Nancy, meg og Filip.
Har også vært i bursdagsselskap hos vertsfetteren min, Tibb, han ble 12 år. I bursdagsselskapet spiste vi god mat, og gresskarpai. Vi dykket også etter epler.

"Bestefar" dukker etter epler

 I Get Fit klassen på torsdag bygde vi hus av mini marshmallows og tannpirkere. Vi måtte få plass til en på gruppen inni det, og det måtte ha tak og være frittstående. Vi fikk værtfall plass til Sheridan, og vi hadde tak!Angelica og Mrs. Griffin


På fredag var det Veterans Day, så vi hadde en ting i gymsalen, der dem pratet litt om militæret, og noen veteraner kom å holdt taler. Amerikanere er veeldig patriotiske, og tror ikke landet hadde overlevd uten militæret. Og at de ikke ville vært trygge hvis de ikke hadde sendt styrker inn i Afghanistan og Irak. Kan ikke helt si meg enig i det, men men.

Skal skjerpe meg med bloggingen. Noen spurte om jeg kunne legge ut bilde av vertsfamilien, så det kan jeg, hvis dere vil.  

I går kom "kusina" mi, Tally, på besøk. Hun er 8 år, og jeg er favoritten hennes. Hun har masse energi, og står opp veeeldig tidlig. Så jeg er helt utkjørt.. Skal prate litt til med kjæresten før det er natt for meg. 

 

Vil dere at jeg skal legge ut bilde og skrive litt om vertsfamilien min? :)

Nothing new but the shoes

Ble ikke noe av turen til Thompson Falls med områderepresentanten, hun måtte dra til Oregon, så vi får heller ta det en annen gang! :-) 
Jeg, Filip og vertsforeldrene mine dro heller til Missoula og shoppet. Hadde bare 160 dollar igjen, fordi jeg var nødt å gjøre månedens innkjøp av tannkrem, sjampo, ansiktskrem, og så videre, i forrige uke.  Planen var  å kjøpe bursdagsgave til kjæresten, kjøpe den nye Taylor Swift parfymen jeg har gått å drømt om siden jeg fikk lukteprøve i "cosmopolitan", og begynne smått med julegavene. I tillegg til at jeg skulle kjøpe meg nye basketballsko, og litt treningsklær. 
Endte opp med parfymen, en shorts og to s-kjorter. I tillegg til at vertsfamilien var kjempesnille og kjøpte meg de nyeste Nike Lebron 9 iD! Nå er jeg kjempeklar for basketballsesongen!


De er syykt digge!

I tillegg har jeg ikke tenkt å sende julegaver hjem til jul, fordi jeg har ikke råd til å bruke 300 dollar på å sende en pakke hjem like før jul, så da er det ingen stress med å få startet på julegavene enda. Får heller ha en liten "julaften" i juni/juli når jeg kommer hjem :-)


Fant verdens fineste jakke! Neff til 700 kroner er ikke ofte man finner! Skal lett ha den når jeg har råd!


Parfymen var på salg, så jeg bare MÅTTE kjøpe den.


Treningsklær som matcher skoene, må jo være litt stilfull på trening.

På torsdag kjørte jeg og vertsfar til Hot Springs etter skolen, vi bestilte pizza som vi spiste i bilen, mens vertsmor hadde foreldresamtaler siden hun jobber på førskolen. I Hot Springs var jeg sammen med vertsfetterne mine, Holden og Tibb, og vi hadde en liten photoshoot. 
Ellers så har hosten min blitt mye verre etter at jeg tok trippelvaksinen på torsdag, det rare er at jeg ikke har noen andre forkjølelsessymptomer, og at det har vært sånn i over en uke. Blir nok legen i morgen tidlig.. 

Har blitt vandt til amerikanske priser, og synes at en halvtime solarium for 22 kroner er dyrt, flaks at hun satt ned prisen til 16,50! 
Nå skal jeg ta meg en dusj, før jeg finner ut om jeg skal være med Matt, Mike og Tibb på jakt, eller om jeg skal hjelpe Dana og Deana med å lage mat til bursdagsselskapet til Tibb.

Hva har du gjort i helga?  
Noe du vil at jeg skal blogge mer om?  

Langhelg!

Endelig er det torsdag igjen, og det betyr langhelg! Denne uka har gått kjempefort, og det føles som om det va igår at jeg satt å tenkte "huff, i morgen er det mandag". 

Skal ingenting spesielt i helga, skal kanskje til Thompson Falls i morgen sammen med områderepresentanten, Nancy, og Filip, den svenske utvekslingsstudenten. Der skal vi besøke Maria, som er en utvekslingsstudent fra Norge. Men har ikke hørt noe fra Nancy enda, så jeg vet ikke om det blir noe av. 

Ellers så skal jeg til Missoula i løpet av helgen, for å kjøpe bursdagsgave til kjæresten, muligens noen julegaver, og basketballsko. Kanskje det blir litt klesshopping også! 

Skulle egentlig ta sol etter skolen, har bestilt time og greier, men så fant jeg ut at jeg må dra på sykehuset for å ta vaksine mot kikhoste. For det er mange som har fått det i området, og i Norge får vi bare vaksine mot det når vi er 3, 5 og 11-12 måneder. Er en mulighet for at jeg faktisk har fått kikhoste allerede, forhåpentligvis kan jeg få vaksinen for det om. 

 
Har funnet frem den deilige boblejakken min nå som det er blitt så kaldt ute! Folk går faktisk enda i shorts her, mens jeg kommer i den digre boblejakken min. 

Nå skal jeg lese litt nyheter, jobbe med litt lekser, før det er lunsj, og da skal jeg ringe og avlyse solariumsavtalen min.

 

God helg!

Foto; Kontrast


Håkon & Ameliè <3

"Voldtektsbølgen i Oslo kan ha en sammenheng med terrorangrepene"

Har to fritimer i løpet av skoledagen, og de bruker jeg på å lese nyheter på VG og Dagbladet sine nettsider, så jeg har jo selvklart fått med meg det som foregår i Oslo for tiden. Blir så irritert når folk kommer med uttalelser om "Voldtektsbølgen i Oslo kan ha en sammenheng med terrorangrepene", det kom fra den svenske forskeren, Peter Gill. 

Det Anders Behring Breivik gjorde i Oslo og på Utøya den 22. juli har ingenting med voldtekt å gjøre. Han tok livet av 77 uskyldige mennesker, fordi han følte at han måtte redde resten av Norge fra Arbeiderpartiet. Hva har det med voldtekt å gjøre?  Det som har skjedd i Oslo i det siste er helt forferdelig, der menn som har null respekt for kvinner, og tar det dem vil ha fordi dem kan, fordi dem er sterkere enn kvinner, og utnytter det. Slik skal det ikke være. Mange av voldtektsmennene er av utenlandsk opprinnelse, de kommer fra land der kvinner ikke er verdt noe, og der voldtekt er en del av hverdagen. Men kommer man til Norge, så skal man respektere Norges regler, og normer. 
Det Anders Behring Brevik ville, var å spare Norge for sånne som kommer til Norge, og fortsetter å leve etter deres land sine regler. 
?Dette er VÅR nasjon, VÅRT land og vi har VÅR måte å leve på. Vi vil gi alle (innvandrere) muligheten til å nyte godt av alt dette. Men dersom du er en innvandrer som klager, syter og geberder deg over VÅRT flagg, VÅR ed, VÅR kristne tro eller VÅR måte å leve på, vil jeg på det sterkeste oppfordre deg til å benytte deg av en annen stor australsk rettighet, og det er retten til å forlate landet. Dersom du ikke liker deg her, så DRA. Vi tvang deg ikke til å komme. Du søkte deg hit" 
-Australias Statsminister  

Må si meg enig i det, uten å være rasistisk. For når man flytter til et annet land, så må man faktisk tilpasse seg det landets regler og lover, og ikke forvente at det norske folket skal tilpasse seg deres regler og lover.
Akkurat som jeg har tilpasset meg reglene og lovene her i usa..  

Noen andre som irriterer seg over at terrorangrepet blir sammenlignet med voldtektsbølgen? 
Måtte bare få ut litt frustrasjon! 

You can't get too much winter in the winter


Slik så det ut utenfor huset i morges. Er kjempekaldt, men vi har ikke fått noe snø enda. Er ganske rart, for hjemme i Norge har vi som oftes snø når det er sju minusgrader ute. 

Ellers har trenerne begynt å ha "åpen hall" to dager i uken. Fikk ikke dratt denne uken, pga Halloween og lekser. Gruer meg egentlig til basketballsesongen, alle er kjempegode, og jeg har ikke spilt på leeenge. I tillegg til at de trener mye hardere, og har lært mye mer enn vi lærte på mitt lag. Også er det treninger hver dag, og vi får ikke fri når det er "thanksgiving" engang. Og jeg kan ikke skippe treninger heller, med tanke på at vertsfar er treneren :-P Men samtidig gleder jeg meg til å lære nye ting, og å spille ordentlig basketball, med litt flere enn tre kamper i året. Så det blir gøy!

Ellers er det foreldresamtaler i kveld, og jeg vet at karakterene ikke har vært så bra i det siste.. Men jeg har skjerpet meg!  Det som er litt rart her, er at karakterene blir oppdatert hele tiden, og vi får karakterark hele tiden, mens i Norge, i værtfall på  min skole, får vi bare karakterene etter hvert semester, og ikke hver andre uke.  Men den siste uken har jeg levert inn alt i tide, så jeg satser på at det er blitt bedre. Hadde nok blitt hjemsendt hvis jeg hadde hatt en slem områderepresentant, fordi hvis karakterene går ned en uke kan man faktisk bli sendt hjem, noe som er utrolig teit, fordi de burde heller se på karakterene for hele kvartalet, eller semesteret, for de går jo opp og ned for hver uke som går.  

Nå skal jeg gjøre ferdig litt skolearbeid, før det er lunsj. I dag har jeg forresten med meg lunsj hjemmefra for første gang! 

Og enda en ting før jeg går, på søndag stiller vi klokken en time bak, så da blir tidsforskjellen bare seks timer istedet for åtte! LYKKE!

Halloween 2011

Er en stund siden jeg oppdaterte bloggen nå, har ikke gjort så mye, bortsettfra at jeg var med vertsfar på jakt her om dagen. Vi fikk sett et par rådyr, men det er ikke lov å skyte dem med mindre det er en hann, med horn. Da vi kjørte inn til huset så vi selvfølgelig en... 

I værtfall, i dag er det halloween! Og jeg har vært ute og knasket og knepet sammen med Samantha og en venn av henne, Johnny. Var utrolig morsomt! Og alle pynter husene sine! Hadde med hunden, og vi fikk en haug med godterier.


Sam, jeg og hunden i kostymene våre


Jeg og verdens fineste hund!


Dårlig bilde av et av husene
Hunden prøver å slikke meg i fjeset mens jeg tar bilde, da ser det slik ut..


Halloo diabetes!

Var også hos legen idag, for en helsesjekk sånn at jeg kan spille basketball.. Og hun sa at jeg kanskje skal få tatt røntgen av knærne mine, for hver gang jeg setter meg ned kommer det klikkelyd, og av og til låser dem seg. Trodde det var helt normalt at knærne lager klikkelyd når man setter seg ned? 

Nå skal jeg legge meg, ble litt sent i kveld, i og med at jeg og vertsfar fant ut at vi skulle sjekke ut den nye netflixkontoen vi lagde her om dagen, vi begynte å se "trolljegeren", og det endte opp med at vi ble sittende i 40 minutter istede for å bare sjekke kvaliteten.

Hva har du gjort på halloween?
Lager knærne dine klikkelyd når du setter deg ned? 


Er en jente på 17 år, er på utveksling i Plains, Montana dette skoleåret. Før jeg kom hit gikk jeg Medier og Kommunikasjon ved Stangnes Videregående skole. Blogger om hverdagen min her i usa! Har også verdens beste kjæreste som venter på meg hjemme i Norge <3

arkiv


November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011
Mars 2011
Februar 2011
Januar 2011
Desember 2010

kategorier


Andre utvekslingsstudenter
Foto
Hverdag
Mitt utvekslingsår
Søknadsprossessen

lenker
hits